sap-prositime-obrati-zastavu-dlya-m-okhendovskogo-cherez-rizik-viyizdu-z-ukrayini

САП проситиме обрати заставу для М.Охендовського через ризик виїзду з України

 • 7190 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд обрати для голови Центрвиборчкому Михайлу Охендовському запобіжний захід у вигляді застави, бо є, в тому числі, ризик, що підозрюваний може покинути межі України. Про це сказав сьогодні журналістам перед судовим засіданням заступник керівника САП Володимир Кривенко, передає кореспондент УНН.

"Є в нас такі дані, що може покинути межі України. Чому ми і просимо обрати таку міру запобіжного заходу", - сказав В.Кривенко.

Він зазначив, що САП клопотатиме у суді обрати М.Охендовському запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн 291 тис. грн, що дорівнює сумі отриманої неправомірної вигоди.

Також, додав В.Кривенко, антикорупційна прокуратура проситиме арешт і його майна для забезпечення належних процесуальних обов’язків.

Водночас сам М.Охендовський наголосив: "Той факт, що я повернувся з відрядження в Киргизстані, коли знав, що вже оформлена підозра, запросив сам детективів до аеропорту "Бориспіль", запропонував їм невідкладно вручити мені підозру. Я нікуди тікати не збираюся, я точно залишуся тут. І всі винні в незаконному притягненні мене до кримінальної відповідальності будуть покарані".

Нагадаємо, 18 грудня голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському та його захисту вручили два клопотання - про обрання запобіжного заходу у вигляді застави і про відсторонення голови ЦВК від посади.

13 грудня детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП