sap-skeruvala-do-sudu-spravu-ekszastupnika-glavi-mintot-grimchaka

САП скерувала до суду справу ексзаступника глави МінТОТ Гримчака

 • 11904 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та його помічника. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу САП.

"САП скеровано до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та його "помічника". Дії обох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст.190 ("шахрайство"); ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 ("підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище") Кримінального кодексу України", – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося в УНН, 14 серпня затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака і його помічника. Затримання відбувалося в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

Зазначається, що зазначені особи нібито за вчинення ними впливу на ухвалення рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, вимагали від представника юридичної особи неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн доларів США.

У НАБУ повідомили, що затримали чиновників "на гарячому" під час отримання частини коштів в розмірі 480 тис. доларів США.

15 серпня 2019 року Гримчаку повідомлено про підозру.

Також нагадаємо, що 12 травня Національне антикорупційне бюро України закрило справу щодо колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака за відсутністю складу злочину.

Однак Гримчак, як і раніше, має статус підозрюваного у справі щодо шахрайства та підбурюванні до надання неправомірної вигоди. Стосовно Гримчака закрили справу щодо внесення недостовірних відомостей до е-декларацій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП