sap-vruchila-klopotannya-pro-obrannya-zapobizhnogo-zakhodu-m-okhendovskomu-ta-vidstoronennya-vid-posadi-dopovneno

САП вручила клопотання про обрання запобіжного заходу М.Охендовському та відсторонення від посади (доповнено)

 • 11466 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському та його захисту клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави і про відсторонення голови ЦВК від посади. Про це написав на своїй сторінці у Facebook адвокат М.Охендовського Андрій Смірнов, передає УНН.

"Сьогодні ми з підзахисним відвідали Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, де нам було вручено два клопотання: про обрання запобіжного заходу у вигляді застави і клопотання про відсторонення від посади", - написав адвокат.

Нагадаємо, заступник Генерального прокурора України — керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив 17 грудня, що у п’ятницю отримали від НАБУ клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави у сумі 1,2 млн грн для голови ЦВК Михайла Охендовського, яке у понеділок може бути передане на розгляд суду.

13 грудня детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину.

Українські Національні Новини

Політика