sap-zaluchila-uryad-do-povernennya-zaporizkogo-titano-magniyevo-kombinatu-derzhavi

САП залучила уряд до повернення Запорізького титано-магнієво комбінату державі

 • 8540 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Спеціалізована атикорупційна прокуратура (САП) залучила уряд до повернення ТОВ Запорізького титано-магнієво комбінату у власність держави (ТОВ "ЗТМК"). Про це у Facebook повідомила прес-служба САП, передає УНН.

"Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою підготовлено та направлено відповідні листи Прем’єр-міністрові України та керівнику Фонду державного майна України з ініціативою щодо невідкладного розроблення й затвердження детального плану повернення цілісного майнового комплексу Запорізького титано-магнієвого комбінату до сфери державного управління та термінового, із залученням всіх уповноважених органів виконавчої влади, початку його реалізації", - зазначила прес-служба відомства.

При цьому в САП нагадали, що 9 липня минулого року Господарський суд Запорізької області повністю задовольнив позов керівника САП Назара Холодницького до компанії "Толексіс Трейдінг Лімітед" (Кіпр) і ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" щодо розірвання договору про заснування цього товариства та повернення державі цілісного майнового комплексу комбінату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розблокують процес великої приватизації

12 грудня 2018 року Центральний апеляційний господарський суд (м. Дніпро) обґрунтовано відмовив у задоволенні апеляційних скарг відповідачів та залишено без змін рішення суду першої інстанції.

Судовий розгляд кримінального провадження про обвинувачення директора ТОВ "ЗТМК" триває.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України ще в 2017 році запропонувало Фонду державного майна розірвати контракт із директором ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат” (51% акцій належать державі), якого обвинувачують у розтраті понад 492 мільйонів гривень підприємства.

Як повідомляв УНН, наприкінці літа, за повідомленнями російських ЗМІ, у Москві за запитом Генпрокуратури України затримали Володимира Королькова - колишнього гендиректора "Запорізького титано-магнієвого комбінату".

Українські Національні Новини

Політика