saudivska-araviya-zmusila-prezidenta-yemenu-sklasti-povnovazhennya-i-peredati-yikh-kerivniy-radi

Саудівська Аравія змусила президента Ємену скласти повноваження і передати їх керівній раді

 • 229645 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Саудівська Аравія змусила президента Ємену Абеда Раббо Мансура Хаді скласти повноваження і передати їх керівній раді. Зараз глава держави фактично поміщений під домашній арешт. Про це повідомляє Wall Street Journal.

Деталі

На початку квітня Хаді передав всі свої повноваження на перехідний період президентській керівній Раді, до якої увійшли вісім політичних лідерів.

Про створення Ради оголосили за підсумками міжєменских консультацій в Ер-Ріяді. В ході цих переговорів наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд вручив президенту Ємену документ з положеннями про передачу повноважень раді.

Тепер президент Ємену під домашнім арештом у своїй резиденції в Ер-Ріяді без доступу до телефонів. Кільком єменським політикам дозволено відвідувати Хаді. Колишній прессекретар Хаді зі свого боку заявив, що відсторонення президента від влади – це порушення Конституції Ємену.

На полях переговорів серед єменських політиків у Ер-Ріяді того тижня наслідний принц Мохаммед бін Салман, повсякденний лідер Саудівської Аравії, представив пану Хаді письмовий указ про делегування своїх повноважень раді, за словами представників Саудівської Аравії та Ємену. .

Саудівські чиновники, які підтримували уряд Ємену в його боротьбі проти повстанців-хуситів, союзних з Іраном, пригрозили оприлюднити те, що, за їхніми словами, є доказом корупції, нібито скоєної паном Хаді, коли вони намагалися змусити його відмовитися від влади.

Українські Національні Новини

Новини Світу