saudivskiy-korol-skhvaliv-rozmischennya-dodatkovogo-kontingentu-viyskovikh-ssha

Саудівський король схвалив розміщення додаткового контингенту військових США

 • 11237 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Король Саудівської Аравії Сальман бен Абдель Азіз Аль Сауд схвалив розміщення на території країни додаткового контингенту Збройних сил США. Про це в п'ятницю повідомило державне Саудівське агентство друку, передає УНН.

Розміщення американських військовослужбовців покликане зміцнити безпеку в регіоні і посилити співпрацю між Сполученими Штатами і Саудівською Аравією, інформує агентство, посилаючись на представника міністерства оборони країни.

Нагадаємо, 18 липня телеканал CNN повідомив про намір США відправити на авіабазу в Саудівській Аравії ще 500 військових на тлі зростаючої напруженості у відносинах з Іраном. Цей крок є частиною плану США з розгортання тисячі військовослужбовців на Близькому Сході, який в червні схвалив Патрік Шанахан, в той час виконував обов'язки міністра оборони США.

Як раніше повідомляв телеканал CNN, влада США, отримали відомості розвідки про те, що Саудівська Аравія могла значно прискорити розвиток своєї програми по розробці балістичних ракет з допомогою Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палата представників США блокує продаж зброї на Близький Схід

Українські Національні Новини

Політика