savchenko-ne-otrimuvala-zarplati-pislya-areshtu

Савченко не отримувала зарплати після арешту

 • 16330 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Народний депутат України Надія Савченко не отримувала заробітну плату після арешту та не відсуджувала її. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту УНН повідомила сестра Надії Савченко Віра Савченко.

"Ні, ніякий суд не присудив виплатити (450 тис грн. – ред.). У народних депутатів, окрім зарплати, є депутатські видатки. Коли працюєш як належить за регламентом, то ці видатки щомісяця становлять близько 30 тисяч гривень. Зараз, коли Надію посадили, їй зарплату ніхто не начисляє. Вона не отримує зарплату. А оці депутатські видатки, вони начисляються, бо вона досі є діючим депутатом", - сказала Віра Савченко.

Вона також додала, що за ці кошти продовжує працювати офіс Надії Савченко.

Раніше, в ЗМІ з'явилась інформація, що голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський заявив, що Савченко через суд добилась виплати їй депутатської зарплати за той час, поки вона перебуває в слідчому ізоляторі. За інформацією, поширеною засобами масової інформації, Пашинський сказав, що Надія Савченко відсудила 450 тис грн.

Як повідомляв УНН, Надії Савченко продовжували виплачувати кошти у якості відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень. За 2018 рік вона отримала 422 880 грн у якості таких відшкодувань. Заробітну плату з березня 2018 року Савченко не отримувала.

Нагадаємо, Верховна Рада 22 березня позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт. Того ж дня Савченко затримали співробітники СБУ

Українські Національні Новини

Політика