savchenko-planuye-spriyati-vizvolennyu-polonenikh-z-ordlo

Савченко планує сприяти визволенню полонених з ОРДЛО

 • 5812 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Позафракційний народний депутат Надія Савченко планує сприяти процесу визволення утримуваних на окупованих територіях Донбасу українців, таку роботу їй вже запропонували. Про це нардеп заявила в четвер в ефірі одного з телеканалів, передає кореспондент УНН.

"Запропонували допомогу по полонених, коли я перший раз взяла трубку. Мені сказали про верифіковані списки і сказали нові цифри, які є. Я розумію, що в цій групі займається цим питанням і Медвечук, і Рубан займався, уже рік не відбувається змін, тому що людину ув’язнили в Україні", - сказала Савченко.

На її думку, звільнення полонених - це одна з тем, за яку її було позбавлено волі, але вона не планує зупинятися.

"Перше спілкування було по полонених, я дізналась з даних, що мені зараз дали, що є 185 верифікованих осіб, які мають статус сепаратистів і знаходяться у в’язницях України, є 82 верифіковані особи людей, які знаходяться на окупованих територіях, і це останні підтверджені списки, які треба поміняти. Я не буду робити це гласно або всупереч владі, але я спробую зараз обережно сприяти якомога більше цьому процесу, щоб це не викликало страху в суду, у прокурорів. Можна діяти, не ведучи переговорів на окупованих територіях або в Росії – можна діяти і зсередини України, але боротися за кожного з наших треба, я буду це продовжувати робити", - заявила нардеп.

Як повідомляв УНН, 17 квітня позафракційний народний депутат Надія Савченко зареєструвала у Верховній Раді України свій перший після звільнення з-під варти законопроект.

Українські Національні Новини

Політика