saydik-konflikt-na-donbasi-trivaye-vzhe-zanadto-dovgo

Сайдік: конфлікт на Донбасі триває вже занадто довго

 • 14373 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Спецпредставник чинного голови ОБСЄ в Україні та у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік висловив жаль з приводу того, що досі не вдалося врегулювати конфлікт на сході України. Про це за результатами зустрічі посла ОБСЄ з президентом Білорусі Олександром Лукашенком повідомили у прес-службі глави білоруської держави, передає УНН.

"Мінськ як місце зустрічі - саме те, що нам зараз потрібно. Ваше терпіння і розуміння ми дуже цінуємо. Так, цей конфлікт триває вже занадто довго. Занадто довго не тільки для людей, які страждають від нього", - сказав Сайдік.

При цьому він висловив подяку білоруській стороні за багаторічну підтримку та сприяння.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив Сайдіка, що Білорусь готова докладати подальших зусиль і підтримувати процес мирного врегулювання в Україні. 

Додамо, збройний конфлікт на сході України триває з квітня 2014 року. 14 квітня 2014 року в.о. Президента України Олександр Турчинов увів у дію рішення РНБО "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України". Ці заходи назвали антитерористичною операцією, яка тривала до 30 квітня 2018 року. Тоді ж формат АТО змінили на операцію Об'єднаних сил.

Згідно із законодавством, окремі райони, міста, селища і села Донецької та Луганської областей визнані тимчасово окупованими "до моменту виведення усіх незаконних збройних формувань, російських окупаційних військ, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України та відновлення повного контролю України за державним кордоном України".

Українські Національні Новини

Політика