sazonov-initsiativa-rozformuvannya-viyskovoyi-prokuraturi-pomilkova

Сазонов: ініціатива розформування військової прокуратури - помилкова

 • 11389 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Неможливо підходити до воєнних злочинів з тими ж мірками, що й до цивільних. Ініціатива розформувати військову прокуратуру - помилкова. Таку думку в ефірі телеканалу Zik висловив політолог Кирило Сазонов, повідомляє УНН.

"По-моєму, це все-таки помилкова ініціатива. Тому що підходити до військових, які воюють насправді на Сході з мірками звичайної поліції, звичайної прокуратури і звичайного суду не варто. Це не зовсім вірно. І співробітники цивільної прокуратури і цивільних судів вони не завжди розуміють суть того, що відбувається. Тобто, за всіх часів у нас дуже давно існувала військова прокуратура окремо. Її називали навіть конторою, тому що вона контролювала в тому числі і спецслужбу. Там зовсім інший рівень допуску, зовсім інший рівень секретності і трішечки інша спеціалізація", - зазначив політолог.

Сазонов вважає, що повинна існувати вся структура військової юстиції.

"Тому мені здається військова прокуратура, як і військовий суд і військова поліція повинні у нас бути поки є конфлікт", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа Іл-76: родичі загиблих нагадали про заслугу військових прокурорів в засудженні генерала Назарова

Нагадаємо, заяву представника Президента Руслана Рябошапки, якого розглядають як кандидата на посаду Генерального прокурора України - щодо можливої ліквідації військової прокуратури - підняла резонанс в суспільстві, розділивши людей і думки.

Рябошапка, зокрема, порадили вивчити нормативну базу, перш ніж братися за реформу прокуратури.

Прихильники збереження військової прокуратури і розвитку військової юстиції організували в мережі на цю тему цілий неформальний флешмоб.

Українські Національні Новини

Політика