sbu-blokuvala-diyalnist-kompaniyi-z-nadannya-poslug-natsionalizovanim-pidpriyemstvam-v-ordlo

СБУ блокувала діяльність компанії з надання послуг "націоналізованим" підприємствам в ОРДЛО

 • 47566 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Служба безпеки України задокументувала та локалізувала механізм сприяння діяльності "ДНР/ЛНР" на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, кілька українських громадян за погодженням із представниками невизнаних республік зареєстрували на тимчасово окупованих територіях комерційні структури для надання послуг "націоналізованим" підприємствам на території, підконтрольній "ДНР/ЛНР".

"Сприяння надавалося, у тому числі воєнізованому формуванню "МЧС ДНР", зокрема здійснювався ремонт, технічне обслуговування машин та монтаж обладнання й устаткування. При цьому, зареєстровані приватні підприємства систематично сплачували "податки" до псевдобюджетів терористичних організацій", - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби задокументували, що від функціонування протиправної схеми представники "ДНР/ЛНР" отримували фінансові надходження до псевдобюджетів та використовували їх, зокрема, для фінансування незаконних воєнізованих формувань.

Організатора протиправної оборудки, який постійно проживав на тимчасово окупованих територіях, затримали, коли він прибув на підконтрольну українській владі територію.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації – ред.). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, СБУ блокувала діяльність фінансової установи, яка забезпечувала незаконний рух коштів на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП