sbu-blokuvala-mekhanizm-legalizatsiyi-boyovikiv-d-lnr-na-mirniy-teritoriyi-ukrayini

СБУ блокувала механізм легалізації бойовиків "Д/ЛНР" на мирній території України

 • 9580 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Служба безпеки України викрила механізм легалізації бойовиків "Д/ЛНР" на мирній території України. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними спецслужби, двоє мешканців тимчасово окупованого Донецька налагодили механізм оформлення для бойовиків паспортів громадян України для їх подальшого в'їзду на територію, підконтрольну українській владі.

"За сприяння посадових осіб Державної міграційної служби зловмисники вклеювали до паспортних документів осіб, які приєдналися до лав незаконних збройних формувань, фотокартки, що обов'язкові після досягнення 25- і 45-річного віку. Це створювало передумови для проникнення бойовиків на мирну територію України для здійснення терористичної та розвідувально-підривної діяльності", - йдеться в повідомленні.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України правоохоронці затримали одного з організаторів незаконної схеми у Вінниці, куди він прибув в особистих справах.

"За місцями проживання та роботи співробітників кількох регіональних та районних підрозділів ДМСУ, причетних до оборудки, тривають слідчі дії. Наразі вирішується питання щодо оголошення іншим учасникам протиправної діяльності повідомлення про підозру в скоєнні злочину та взяття їх під варту", - зазначили у СБУ.

Нагадаємо, у Харківській області СБУ затримала бойовика "ДНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП