sbu-boyoviki-dnr-ta-lnr-zastosovuvali-torturi-do-ukrayinskikh-viyskovikh

СБУ: бойовики "ДНР" та "ЛНР" застосовували тортури до українських військових

 • 9743 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Українські військові, які перебували у заручниках у терористів, заявили про те, що до них у тій чи іншій мірі застосовувалися тортури. Про це повідомив керівник апарату Служби безпеки України Олександр Ткачук на брифінгу, передає кореспондент УНН.

За даними О.Ткачука, з опитаних СБУ понад 1400 військовослужбовців, які перебували у заручникахі у терористів, заявили про те, що до них у тій чи іншій мірі застосовувалися тортури.

"В основному до наших хлопців застосовувалися такі види катувань як ампутація кінцівок і частин тіла, удушення через блокування дихальних шляхів водою або за допомогою протигази, ураження електрострумом, завдання опіків хімічними кислотами, правками, примушення під загрозою смерті до вбивства інших полонених або так зване вербування на крові, робити гумовими палицями, металевими прутами, прикладами автоматичної зброї, залишення без їжі протягом декількох днів та розміщення в положенні стоячи у ямах",- сказав О.Ткачук.

За його словами, 47 українських військових звернулись зі скаргами в міжнародні інстанції щодо жорстокого поводження з ними у полоні.

"На сьогодні, 47 колишніх полонених військовослужбовців вирішили звернутися до міжнародних інстанцій з приводу жорстокого поводження з ними під час перебування у полоні з боку російських спецслужб та представників російської сторони. Вже 31 скарга була направлена на адреси різних міжнародних інституцій, в тому числі до верховного комісара ООН з прав людини",- сказав О.Ткачук

"Найбільшу жорстокість виявляли (терористи - ред.) до наших розвідників, десантників, артилеристів, а також до бійців добробатів",- сказав О.Ткачук.

Як повідомляв УНН, Київ готовий негайно обміняти полонених з ОРДО за формулою 228 на 42.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП