sbu-dopomagaye-boguslayevu-zirvati-zagalni-zbori-aktsioneriv-motor-sich-na-dopiti-viklikali-chleniv-reyestratsiynoyi-komisiyi

СБУ допомагає Богуслаєву зірвати загальні збори акціонерів "Мотор Січ" - на допити викликали членів реєстраційної комісії

 • 9239 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Всі члени реєстраційної комісії загальних зборів акціонерів ПАТ "Мотор Січ" отримали повістки від СБУ з викликом на допит 29 січня - тобто на дату за 2 дні до проведення зборів акціонерів в Запоріжжі, пише УНН.

Як повідомили джерела редакції, члени реєстраційної комісії загальних зборів акціонерів ПАТ "Мотор Січ" викликані в якості свідків у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні № 2201700000000272, порушеній за ст. 14 "Приготування до кримінальним злочином", ст. 111 "Державна зрада", ст. 113 "Диверсія", що стосуються дій колишнього власника контрольного пакета акцій ПАТ "Мотор Січ" і керівника компанії В'ячеслава Богуслаєва.

Після оголошення позачергових зборів акціонерів "Мотор Січ" СБУ активізувала тиск на нових акціонерів "Мотор Січ". Протягом практично чотирьох попередніх років у кримінальній справі не проводилися слідчі дії. На минулому тижні на допити в якості свідка був викликаний відомий український бізнесмен Олександр Ярославський. Компанія МС-4, що входить до групи DCH, є одним з міноритарних акціонерів "Мотор Січ", а також виступила одним з ініціаторів проведення позачергових загальних зборів акціонерів спільно з китайською компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

Тим часом, Державне бюро розслідувань розслідує кримінальну справу стосовно дій СБУ.

Ініційований нею арешт акцій "Мотор Січ" в рамках нерасследуемого кримінальної справи дозволяє екс-власника заводу В'ячеславу Богуслаєву зберігати повний контроль над підприємством, контрольний пакет акцій якого він продав інвесторам в 2016 році. Українське правосуддя офіційно підтвердило безпідставність претензій Служби безпеки України до акціонерів ПАТ "Мотор Січ", і вони були визнані потерпілою стороною від дій СБУ. Це юридичне визнання надуманості кримінального провадження СБУ, а також правове визнання факту нанесення шкоди інтересам акціонерів ПАТ "Мотор Січ".

До оголошення зборів акціонерів 31 січня 2021 року СБУ не займалася розслідуванням цієї кримінальної справи - не допитували ні екс-власника "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, ні китайських акціонерів компанії. У справі за 3,5 року так і не з'явилися підозрювані, не було спроб передати його до суду. На думку юристів, СБУ тягне час в безперспективному справі, а активізація перед зборами акціонерів 31 січня - швидше за все, спроба зірвати збори.

Як повідомив співрозмовник редакції, один з міноритарних акціонерів "Мотор Січ", який спостерігає за спробами СБУ зірвати збори, його організатори планують проінформувати про ці дії слідчих в Державне бюро розслідувань - ці факти стануть ще одним епізодом для слідства ГБР щодо дій СБУ. Крім цього, акціонери звернуться до Вищої ради правосуддя з фактами про дії суддів і слідчих СБУ, які маніпулюють законодавством і грубо порушують процесуальні норми.

В такому випадку СБУ підіграє В'ячеславу Богуслаєву, який завдяки арештів акцій протиправно зберігає повний контроль над компанією після продажу контрольного пакета китайським інвесторам, а також ігнорує виклики до судів для дачі показань свідків.

Українські Національні Новини

Політика