sbu-ogolosila-u-rozshuk-pidozryuvanogo-v-organizatsiyi-vbivstva-gandzyuk

СБУ оголосила у розшук підозрюваного в організації вбивства Гандзюк

 • 10505 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Служба безпеки України оголосила в розшук Олексія Левіна підозрюваного в організації вбивства радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. Про це УНН повідомляє з посиланням на розшуковий облік Міністерства внутрішніх справ.

В розшуковій базі зазначено, що Левіну пред'явлені підозри по 2 ч. п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ст. 115 Кримінального кодексу України - організація вбивства, здійсненого з особливою жорстокістю, з корисливими мотивами, групою осіб. Суд надав дозвіл на його затримання.

Датою зникнення Левіна вказане 19 серпня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ викликала на допити екс-ватажка терористів Безлєра

Нагадаємо, у липні 2018 року радника мера Херсона, громадську активістку Катерину Гандзюк облили кислотою біля під'їзду її будинку, внаслідок чого вона зазнала хімічного опіку понад 30% тіла. 4 листопада в Київському опіковому центрі Гандзюк померла внаслідок поліорганної недостатності та хімічних опіків 30-39% тіла.

Служба безпеки України пов’язує вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк із її громадською позицією щодо незаконної рубки лісу на Херсонщині, яку покривали місцеві чиновники.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що було повідомлено про підозру раніше засудженому громадянину України Левіну, який був важливою фігурою підготовки й організації нападу  на активістку Катерину Гандзюк.

Як розповів Луценко, Левін раніше був засуджений до 15 років позбавлення волі за організацію 15 убивств та розбійних нападів на території Херсонської області відносно водіїв на автомагістралях. Левін вийшов на волю завдяки “закону Савченко”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП