sbu-ogolosila-u-rozshuk-rosiyskogo-slidchogo-yakiy-rozsliduvav-spravu-griba

СБУ оголосила у розшук російського слідчого, який розслідував справу Гриба

 • 10858 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Служба безпеки України оголосила у розшук слідчого Федеральної служби безпеки Російської Федерації Павла Карпенюка, який розслідував справу українського політв'язня в РФ Павла Гриба. Відповідна інформація розміщена на сайті Міністерства внутрішніх справ України, передає УНН.

Так, досьє на Карпенюка Павла Євгенійович 02.04.1983 року народження міститься у розділі "Особи, які переховуються від органів влади". Його визначено у категорію осіб, які переховуються від органів досудового розслідування.

Оголошено його у розшук за запитом Служби безпеки України.

Чоловіку інкримінують ч.2 ст. 372 КК України (Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності - ред.). Запобіжний захід стосовно нього не застосовувався.

За даними досьє, Карпенюк зник 12 червня 2019 року.

Нагадаємо, ФСБ РФ звинувачувало затриманого 20-річного громадянина України Павла Гриба в пособництві тероризму. За версією слідства РФ, Гриб запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці в російській школі.

22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав винним "в закликах до тероризму і схиляння до теракту" українського політв’язня Павла Гриба, засудивши його до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму. 

Після вироку Гриб оголосив голодування. Але згодом він його припинив

Останнє, що відомо про українського політв’язня в РФ, це те, що у справі викраденого з Білорусі українця Павла Гриба очікується розгляд апеляційної скарги на вирок у справі, в якій хлопця незаконно обвинувачують у "закликах до тероризму і схилянні до теракту". 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП