sbu-peredala-do-sudiv-materiali-schodo-28-predstavnikiv-administratsiy-lnr

СБУ передала до судів матеріали щодо 28 представників "адміністрацій ЛНР"

 • 7756 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Слідчий підрозділ СБУ на Луганщині з початку року скерував до суду обвинувальні акти стосовно двадцяти восьми "посадовців" окупаційної влади так званої "ЛНР". Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Слідчі СБУ, зокрема, завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтями 109, 110, 258-3 Кримінального кодексу України стосовно лідера фракції так званого "народної ради ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що керівник одного з великих підприємств Луганська від початку російської агресії стала на бік окупантів та увійшла до складу політичного блоку терористичного утворення. Як депутат сепаратистського "парламенту" вона брала безпосередню участь у формуванні "законодавства" псевдореспубліки, активно підтримувала антиукраїнську політику Кремля. Разом з тим "політичний діяч" певний час продовжувала отримувати пенсію від України.

У травні цього року Служба безпеки також скерувала до суду обвинувальні матеріали за ст. 110 КК України стосовно п’ятьох організаторів та учасників проведення у 2014 році в населених пунктах Луганської області антиконституційного "референдуму про державну незалежність ЛНР".

Загалом протягом 2018 року слідчими СБ України завершено досудове розслідування стосовно 28 функціонерів окупаційної адміністрації ОРЛО, у тому числі чотирьох "в.о. міністрів", восьми посадовців "МВС", п’ятьох працівників "прокуратури", п’ятьох "депутатів народної ради" та одного співробітника "МГБ ЛНР".

Правопорушникам заочно повідомлено про підозру в скоєнні злочинів та оголошено в розшук. До них буде застосовано процедуру заочного засудження. Триває документування антидержавної діяльності інших учасників незаконних проросійських угруповань.

Як повідомляв УНН, у Донецькій області прокурору загрожує до 8 років позбавлення волі за причетність до діяльності сепаратистської організації “ДНР”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП