sbu-poperedila-kontrabandu-istorichnikh-tsinnostey-do-rosiyi

СБУ попередила контрабанду історичних цінностей до Росії

 • 10312 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У Херсоні співробітники Служби безпеки України попередили контрабанду до країни-агресора колекції культурних цінностей. Про це повідомляє прес-служба СБ України, передає УНН.

"Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру скуповував у місцевих колекціонерів предмети старовини для перепродажу за кордон. За інформацією СБУ покупців чоловік підшуковував серед своїх знайомих та на спеціалізованих Інтернет-аукціонах", - йдеться у повідомленні.

Зловмисника було затримано в одному із поштових відділень під час відправки до РФ колекції старожитностей, за яку зловмисник планував отримати тисячу доларів США.

Вилучені предмети старовини відносяться до періоду VІІ ст. до н.е. – ХV ст. н.е., мають велику історичну цінність й не підлягають вивезенню за кордон без відповідного державного дозволу.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 201 (Замах на злочин та контрабанда – ред..) Кримінального кодексу України зловмиснику оголошено про підозру. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у Тернопільській області ліквідували схему незаконної реалізації фальсифікованих підакцизних товарів, організовану одним із місцевих жителів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП