sbu-posilyuye-bezpekovi-zakhodi-v-umani-naperedodni-svyata-rosh-kha-shana

СБУ посилює безпекові заходи в Умані напередодні свята Рош-ха-Шана

 • 177689 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Служба безпека України повідомила, що провела навчання задля посилення безпекових заходів напередодні свята Рош-ха-Шана в Умані, про це інформує УНН.

Цитата

«Проведено низку антитерористичних заходів напередодні щорічного святкування Рош-ха-Шана та приїзду великої кількості паломників. Ці дії спрямовані на посилення безпеки та відпрацювання швидкого реагування на можливі загрози. Комплексні тренування відбулися на території недобудови в історико-культурному центрі ім. Раббі Нахмана задля перевірки захищеності об'єкта паломництва. Спецпризначенці СБУ змоделювали ситуацію та виконали штурмові дії з використанням альпіністського спорядження, затримали умовну «терористичну групу» та звільнили заручників», – йдеться в повідомленні.

Та попри всі вжиті заходи безпеки СБУ та Національна поліція рекомендують паломникам-хасидам утриматися цього року від візиту до України на святкування Рош-ха-Шана. Це пов’язано з тим, що росія може використати приїзд і масове скупчення паломників для влаштування провокацій.

Довідка

Рош ха-Шана — свято початку нового року для усіх, хто сповідує юдаїзм. Відзначають 1 та 2-го тішрею, що зазвичай припадає на кінець вересня — початок жовтня. За традицією цей день не може припадати на неділю, середу чи п'ятницю.

Нагадаємо

На святкування Рош-ха-Шана до Умані приїдуть близько 10 тисяч хасидів. Проте влада Черкащини закликає утриматися від відвідувань та дотримуватися правил безпеки.

Українські Національні Новини

Суспільство