sbu-povidomila-pro-pidozru-tsarovu-ta-sche-2-kolaborantam

СБУ повідомила про підозру ексрегіоналам Царьову та Олійнику, а ще - главі "мзс днр"

 • 110218 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. СБУ повідомила про підозру екснардепу Олегу Царьову та ще двом колаборантам, які намагалися «дійти до Києва» з військами рф, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

За даними СБУ, мова йде про двох колишніх народних депутатів України від «партії регіонів» Олега Царьова та Володимира Олійника, а також так звану «міністерку закордонних справ «ДНР» Наталію Ніконорову. Вони відомі своїми українофобськими та сепаратистськими поглядами, а з 2014 році переховувалися від правосуддя.

Досудовим слідством встановлено, що 24 лютого зрадники незаконно перетнули держкордон та прибули на тимчасово окуповану зс рф територію Київщини.

Зокрема, в окупованому селі Катюжанка Вишгородського району зрадники записували інтерв’ю для росЗМІ, в яких маніпулювали «фактами», виправдовуючи вторгнення рф.

"Вони у супроводі озброєних військових зс рф вторглися у церву під час богослужіння і схиляли селян до переходу на бік ворога. Також неодноразово відвідували Катюжанську школу, в приміщеннях якої окупанти катували українців", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, їм заочно повідомили про підозру за двома статтями ККУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни хотіли призначити Царьова очільником маріонеткового Уряду в Києві - Reuters

Українські Національні Новини

Кримінал та НП