sbu-povidomila-pro-pidozru-zatrimanomu-na-liniyi-rozmezhuvannya-boyoviku-dnr

СБУ повідомила про підозру затриманому на лінії розмежування бойовику “ДНР”

 • 5452 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Служба безпеки України повідомила про підозру учаснику так званого “4 батальйону територіальної оборони ДНР”, якого затримали під час спроби нелегального перетину лінії розмежування. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресцентр СБУ.

“Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру учаснику так званого “4 батальйону територіальної оборони ДНР”. Прикордонники затримали зловмисника під час спроби нелегального перетину лінії розмежування. За попередніми даними слідства, мешканець тимчасово окупованого Донецька у 2018 році приєднався до незаконних збройних формувань. Там він із зброєю в руках охороняв військові об’єкти бойовиків і брав участь у бойових навчаннях”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що співробітники СБУ встановили, що фігурант підписав контракт на “службу” у терористичній організації “ДНР”.

“Під час затримання у бойовика виявлено контракт із “військовою частиною ДНР”, форму російського зразка, “військовий квиток” і “посвідчення учасника бойових дій” так званої “ДНР”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що бойовику повідомили про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Повідомляється, що досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.

Нагадаємо, прикордонники затримали бойовика "ДНР" 23 червня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП