sbu-rekomenduvala-ne-vikoristovuvati-rosiyski-poshtovi-servisi-pri-reyestratsiyi-domeniv

СБУ рекомендувала не використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменів

 • 16622 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Служба безпеки України рекомендувала не використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменних імен. Про це йдеться в оприлюдненому Інтернет Асоціацією України листі від Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, передає УНН.

Як зазначається в документі, департамент провів комплекс заходів, "спрямованих на забезпечення інформаційної безпеки держави” і виявив "порушення вимог чинного законодавства з боку власників доменних імен в зоні “*ua”, “*укр”, в т. ч. “*gov.ua”.

"Зокрема, для управління доменними іменами використовуються поштові сервіси російських компаній “Яндекс” та “Mail.ru”, щодо яких введено спеціальні обмеження згідно з Указом Президента від 15.05.2017 №133 “Про Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, – йдеться в документі.

Департамент закликав “з метою недопущення нанесення шкоди інформаційній безпеці України ... провести роз’яснювальну роботу з реєстраторами доменних імен про обмеження використання російських поштових сервісів при реєстрації та керуванні доменними іменами”.

Нагадаємо, в РНБО припустили, що Росія могла використати сервіс "Яндекс.Затори" для наступу.

Українські Національні Новини

Політика