sbu-spetssluzhbi-rf-zaproponuvali-odesitu-zdiysniti-terakt-na-naftoprovodi

СБУ: спецслужби РФ запропонували одеситу здійснити теракт на нафтопроводі

 • 8136 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Російські спецслужби пропонували одеситу здійснити теракт на нафтопроводі Одеса – Броди. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр управління Служби безпеки України в Одеській області.

За повідомленням спецслужби, співробітники СБУ в Одесі викрили пособника агентурної мережі антиукраїнського центру, підконтрольного адміністрації президента РФ та російським спецслужбам.

"Встановлено, що чоловік систематично їздив до ТОТ (тимчасову окуповану територію – ред.) АР Крим та невизнаної Придністровської Молдавської республіки, де зустрічається з братом, колишнім активістом "Куликова поля" та дійсним координатором проросійського "підпілля" Одещини, оголошеним у розшук", – йдеться в повідомленні.

За даними спецслужби, під час поїздок чоловік спочатку отримував прості доручення, зокрема, передача гонорарів модераторам антиукраїнських спільнот у соцмережах, створення "ботів". А між іншим його знайомили з іншими резидентами та кураторами антиукраїнського центру.

"Аж ось, коли за грошову винагороду йому запропонували здійснити теракт на нафтопроводі Одеса – Броди, стало не до жартів. Після відмови виконати злочинне завдання він повернувся на Батьківщину. Наразі одесит активно співпрацює з українськими правоохоронцями та надає свідчення щодо протиправної діяльності учасників центру", – повідомили в СБУ.

Нагадаємо, СБУ протягом січня-листопада 2018 року повідомила про підозру 33 особам за статтею "теракт" поза зоною проведення Об’єднаних сил.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП