sbu-spiymala-na-khabarakh-vlasnikh-spivrobitnikiv

СБУ спіймала на хабарах власних співробітників

 • 11957 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Правоохоронці затримали службових осіб контррозвідки Служби безпеки України у Запорізькій області за вимагання та одержання хабарів від іноземців. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу СБУ.

"Співробітники Управління внутрішньої безпеки СБ України спільно з Державним бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генпрокуратури викрили та блокували механізм отримання хабарів співробітниками УСБУ в Запорізькій області від іноземних громадян", - йдеться в повідомленні.

За даними спецслужби, керівник одного з підрозділів обласного управління спільно з підлеглим вимагали та отримували від громадян африканських країн гроші за сприяння або нестворення штучних перешкод при отриманні в органах Державної міграційної служби посвідок на тимчасове та постійне проживання в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат намагався відкупити сина від адмінвідповідальності

Як уточнили у Генпрокуратурі, зловмисники підшукували іноземних громадян, - у більшості випадків громадян країн Африки - які тимчасово проживають в Україні, та через особу посередника, який перебував на конфіденційному співробітництві у правоохоронних органах, вимагали та отримували хабар.

У Державному бюро розслідувань уточнили, що підполковник та його підлеглий старший лейтенант одержували хабарі від, зокрема, громадян Камеруну та Судану.

У Бюро зазначили, що 24 січня слідчими Центрального апарату ДБР викрито оперативного співробітника та начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області після отримання ними неправомірної вигоди від іноземця у розмірі 1500 доларів. Раніше вони отримали ще 500 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила на хабарі працівників Нацполіції

Осіб затримали в порядку ст. 208 КПК України. Предмет злочину вилучили. Затриманим готуються повідомлення про підозру.

"У разі доведення вини за скоєне кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди), затриманим особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, працівників держбанку затримали прямо на роботі. За даними слідства, працівники установи вимагали гроші від боржників банку за можливість проведення операцій з майном, яке знаходиться у банківській заставі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП