sbu-vidmovila-u-dopusku-do-derzhavnoyi-tayemnitsi-23-osobam

На Луганщині СБУ відмовила у допуску до державної таємниці 23 особам

 • 12214 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. На Луганщині з початку цього року за ініціативою СБУ чотирьом посадовим особам скасовано раніше надані допуски до державної таємниці, ще 23 – відмовлено у їх наданні. Про це повідомляється на сторінці Служби безпеки у Facebook, передає УНН.

Так, через систематичне порушення законодавства СБУ відмовила одній із міських рад Луганщини у наданні спеціального дозволу на провадження діяльності, пов’язаної з державною таємницею. Протягом 2018-2019 років посадовець, який відповідав за стан цієї роботи в органі місцевого самоврядування тричі притягувався до адміністративної відповідальності за порушення порядку організації та забезпечення режиму секретності. 

Допуск до державної таємниці також було скасовано керівнику одного зі структурних підрозділів ПАТ "Укрзалізниця". Під час оформлення дозвільних документів чиновниця повідомила завідомо неправдиві відомості про себе. Зокрема, жінка "забула" вказати, що після початку російської збройної агресії підтримувала зв'язки із представниками правоохоронних органів РФ.

Також відмовлено в доступі до держтаємниці керівнику одного з армійських підрозділів, дислокованих поблизу українсько-російського кордону. Оперативники спецслужби встановили, що військовий лише за останні півроку понад сорок разів виїжджав до РФ. Проте, при оформленні допуску до державної таємниці про ці поїздки не повідомив.

Загалом на Луганщині з початку цього року за ініціативою Служби безпеки чотирьом посадовим особам скасовано раніше надані допуски до державної таємниці, ще двадцяти трьом – відмовлено у їх наданні. Вісім порушників законодавства про держтаємницю притягнені до адміністративної відповідальності, у двох кримінальних провадженнях, розпочатих за ст. 328 (Розголошення державної таємниці) та ст. 330 (Передача або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка е власністю держави) Кримінального кодексу України слідчі спецслужби здійснюють досудове розслідування.

Нагадаємо, обвинуваченого у затриманні "автомайданців" судитимуть за розголошення держтаємниці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП