sbu-vikrila-antiukrayinskogo-internet-agitatora

СБУ викрила антиукраїнського інтернет-агітатора

 • 12250 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Співробітники СБУ викрили на Запоріжжі антиукраїнського інтернет-агітатора, який діяв на користь країни-агресора. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Правоохоронці встановили, що мешканець Запоріжжя адміністрував кілька груп, у тому числі в заборонених російських соціальних мережах. У підконтрольних інтернет-спільнотах пропагандист розповсюджував матеріали антиукраїнського характеру, що містили заклики до порушення територіальної цілісності України, повалення державної влади та конституційного ладу. Також зловмисник займався популяризацією терористичних організацій "Л/ДНР", виправдовував агресію РФ проти України, поширював інформацію, що дискредитує українське військо та державні правоохоронні органи. Матеріали чоловік отримував із російських пропагандистських ресурсів та сайтів сепаратистів", - йдеться у повідомленні.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 436-1 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів- ред.) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання зловмисника. У ході санкціонованих слідчих дій вилучено технічне обладнання, яке використовувалось для адміністрування соціальних спільнот та поширення антиукраїнських матеріалів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, протягом 2018 року співробітники СБУ викрили 29 іноземців, які проводили розвідувальну діяльність проти України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ викрила антиукраїнського інтернет-агітатора

     • 12250 переглядiв

    ЗСУ патрулюють акваторію Азовського моря - Полторак

     • 8124 переглядiв

    Нардепу в Раді стало погано

     • 19868 переглядiв

    Жіноча збірна України пробилася на ЧС-2020 з хокею

     • 9180 переглядiв

    Інкасаторська машина на смерть збила чоловіка

     • 14446 переглядiв

    Рада врегулювала перехід парафій УПЦ МП до ПЦУ

     • 18029 переглядiв