sbu-vikrila-bagatomilyonnu-koruptsiynu-skhemu-v-ukrzaliznitsi

Встановлювали на вагони неякісні запчастини: викрито багатомільйонну корупційну схему в Укрзалізниці

 • 19792 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Служба безпеки України викрила схему встановлення на вантажні вагони приватних залізничних компаній неякісних запасних частин. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

Оперативники встановили, що одна з комерційних структур налагодила виробництво та реалізацію широкого спектру запчастин неналежної якості та невідомого походження.

Експлуатація рухомого складу з такими деталями могла призвести до виникнення надзвичайних подій на об’єктах залізничної галузі.

Правоохоронці провели слідчі дії за місцем підпільного виробництва та зберігання запчастин. Під час обшуків виявлено та вилучено обладнання для підробки деталей, фальсифіковану продукцію на майже 2 млн грн.

У межах досудового розслідування СБ України ініціювала низку експертиз. Вони підтвердили фальсифікацію ідентифікаційних ознак запасних частин, а також встановили їх попередню експлуатацію на вантажних вагонах Укрзалізниці.

Наразі на виявлену неякісну продукцію накладено арешт.

Додамо

Служба безпеки України викрила міжрегіональне угруповання, яке організувало протиправний механізм відшкодування з бюджету податку на додану вартість (ПДВ).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП