sbu-vikrito-sprobi-spetssluzhb-rf-vplinuti-na-viborchi-protsesi-v-ukrayini

СБУ: викрито спроби спецслужб РФ вплинути на виборчі процеси в Україні

 • 10313 переглядiв

КИЇВ. 18 липня УНН. Співробітники СБ України викрили чергові спроби спецслужб країни-агресора дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні та вплинути на хід та підготовку до позачергових парламентських виборів. Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

За даними СБУ, з початку 2019 року за завданням представника спецслужб РФ мешканка Дніпра створила та здійснювала адміністрування спільнот у російських соцмережах. Жінка, як зазначається, публікувала та розміщувала на ресурсах статті, які виправдовували збройну агресію РФ проти України та політику Кремля на міжнародній арені, незаконну анексію Кримського півострова, популяризували терористичні організації "ДНР/ЛНР". Публікації, як вказано, зловмисниця одержувала у тому числі з російських пропагандистських ресурсів та сайтів бойовиків квазіреспублік.

Після оголошення позачергових парламентських виборів, як повідомляється, адміністратор отримала чергове завдання: створити в українському сегменті інтернет-мережі сайти з фейковою інформацією про політичні партії та кандидатів в нардепи. Ці матеріали, зауважили у спецслужбі, були спрямовані на інспірування ворожнечі між прихильниками різних політсил та маніпулятивного впливу на електоральні вподобання виборців.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України, проведено обшук за місцем проживання зловмисниці. Під час слідчих дій вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, які містять докази її протиправної діяльності. Слідство триває.

Нагадаємо, в Одесі викрили інтернет-агітатора, який поширював у мережі антиукраїнські матеріали.

Українські Національні Новини

Політика