sbu-viyavila-skhemu-iz-nezakonnim-narakhuvannyam-sotsviplat-dlya-meshkantsiv-ordlo-ta-boyovikiv

СБУ виявила схему із незаконного нарахування соцвиплат для мешканців ОРДЛО та бойовиків

 • 21602 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Контррозвідка СБУ викрила схему із нарахування незаконних соціальних виплат мешканцям тимчасово окупованих районів Донбасу, серед яких були і бойовики т.зв. "ЛДНР". Про це повідомляє пресцентр СБУ, інформує УНН.

За даними силовиків, організатором протиправної схеми був переселенець із Луганської області, який проживає в Харкові. За фінансову вигоду злочинець пропонував свої послуги зі сприяння в протиправному нарахуванні пенсій та інших видів державної соціальної допомоги для мешканців тимчасово окупованих територій.

"За сприяння співробітників управлінь пенсійного фонду, праці та соціального захисту населення, а також працівників банківських установ ділок оформлював документи на громадян, які постійно проживають в ОРДЛО. Серед них виявлено бойовиків терористичних організацій "Л/ДНР", а також померлих осіб", - йдеться у повідомленні.

В ході обшуків оперативниками вилучено більше 800 незаконно оформлених банківських карток та документи, які доводять багатомільйонні оборудки із соціальними виплатами.

Наразі організатору протиправної схеми повідомлено про підозру.

"Тривають слідчі дії для з'ясування реальних масштабів оборудки та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Викриття незаконної схеми здійснювалось під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області", - підкреслили у СБУ.

Як повідомлялося раніше, в ОРДЛО відправили чергові вантажівки з гуманітарною допомогою.

Українські Національні Новини

Суспільство