sbu-vykryly-ahenta-rf-yakyi-navodyv-rakety-na-prydniprovsku-tes

СБУ викрила агента рф, який наводив ракети на Придніпровську ТЕС

 • 20503 переглядiв

Зрадника, який працював на російську військову розвідку, засуджено до 15 років ув'язнення за збір даних про Придніпровську ТЕС та керування російськими ракетними ударами по військовій та енергетичній інфраструктурі України.

На Дніпропетровщині викрили навідника, який збирав дані про Придніпровську ТЕС та її захист, аби передати цю інформацію для ракетних ударів росіянам. За вчинене його засудили до 15 років тюрми. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає УНН.

За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і "полював" за системами ППО. … Зловмисник виконував завдання агресора щодо коригування ракетних ударів по військовій та енергетичній інфраструктурі України. Серед основних цілей ворога була Придніпровська теплова електростанція.

– йдеться в повідомленні СБУ.

Деталі

За матеріалами слідства на воєнну розвідку рф працював чоловік, який займався питаннями логістики у місцевій фармацевтичній компанії. Росіяни завербували його через популярний месенджер, де він публікував антиукраїнські коментарі. Зрадник збирав розвіддані під час доставки ліків до аптек регіону.

Зокрема, щоб допомогти росії завдати ударів по українських об’єктах в "обхід" ППО, агент намагався виявити бойові позиції зенітно-ракетних комплексів ЗСУ. Контррозвідка СБУ затримала його в січні 2023 року, коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Під час обшуків у помешканні зрадника виявили мобільні телефони із його листування із куратором гру (головного управління генштабу збройних сил росії – ред.)

За матеріалами СБУ суд визнав російського агента винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Відхрестились від ТЕС: як Найєм та Кубраков "захищали" енергетику меморандумами 22.04.24, 16:19 • [views_0]