sbu-zaboronila-vyizd-v-ukrayinu-zastupniku-vbitogo-glavi-biloruskogo-domu

СБУ заборонила в’їзд в Україну заступнику вбитого глави “Білоруського дому”

 • 27393 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Служба безпеки України заборонила в’їзд на територію України заступнику вбитого глави “Білоруського дому” Віталія Шишова Родіону Батуліну. Про це журналісту УНН повідомили у пресслужбі СБУ.

Цитата

“Громадянин Білорусі Родіон Батулін відомий своїми радикальними поглядами та провокаційними діями під час акцій протесту в Україні. В ході цих акцій, серед іншого, вдалося запобігти спробам радикалів спровокувати силові зіткнення з правоохоронцями”, - заявили в СБУ.

Деталі

Заборона винесена 23 липня 2021 року на основі аргументованих даних, що дана особа може становити загрозу національній безпеці України, додали в СБУ.

Як заявили у “Білоруському домі” в Україні, сьогодні вранці, на прикордонному пункті "Устилуг", заступник голови БДУ Родіон Батулін був повідомлений про заборону на в'їзд в Україну терміном на 3 роки.

За інформацією організації, Родіон виїхав на територію Євросоюзу 14.07.2021 для вирішення питань з документами.

3 серпня, з першою інформацією про виявлення тіла Віталія Шишова, він спішно виїхав першим автобусом назад до Києва. Однак, діставшись до українського кордону, був повідомлений, що з моменту виїзду є нев'їзним.

Нагадаємо

Голова Білоруського дому в Україні Віталій Шишов зник в Києві 2 серпня. Він вийшов вранці у вівторок на щоденну пробіжку і не повернувся.

Як повідомили в Білоруському домі: “На камерах зафіксовано, як він виходив з дому на пробіжку о 9 ранку. У 10 повинен був повернутися. Зв’язатися з ним неможливо, телефон відключений від відстежування місцеположення (гугл-аккаунту). Годинника і фітнес-браслета при ньому не було. Відстежили телефон по вишках, але занадто великий квадрат пошуків”.

Вранці у вівторок, 3 серпня, Шишов був знайдений повішеним в одному з київських парків.

Близько загиблого не вірять, що активіст вчинив самогубство, і підозрюють, що смерть Шишова була спланована, а за ним велося стеження.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство і розглядатиме всі версії, в тому числі вбивство, замасковане під самогубство.

Зокрема, голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що під час слідчих дій на тілі загиблого глави “Білоруського дому” Віталія Шишова виявлено садна і зідрану шкіру на окремих частинах тіла.

Також Клименко зазначив, що тіло Шишова висіло на висоті трьох метрів, а на одному з пеньків виявили слід.

В ОПУ заявили, що Президент України Володимир Зеленський тримає на контролі справу про смерть глави “Білоруського дому” в Україні Віталія Шишова, якого знайшли повішеним у Києві.

Українські Національні Новини

Суспільство