sbu-zapevnila-u-nepravdivosti-danikh-pro-isnuvannya-svoyikh-tayemnikh-vyaznits

СБУ запевнила у неправдивості даних про існування своїх "таємних в'язниць"

 • 9135 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Служба безпеки України вчергове спростувала повідомлення про існування "таємних в’язниць СБУ". Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні заяві спецслужби, передає УНН.

"Служба безпеки України в черговий раз спростовує недостовірні повідомлення щодо існування так званих "таємних в’язниць СБУ", - повідомили у відомстві.

Ця заява Служби безпеки з'явилася за день після того, як у Харківській правозахисній групі заявили, що "СБУ несе відповідальність за насильницькі зникнення з метою обміну на військовополонених та цивільних заручників, яких утримують під вартою в ОРДЛО", нібито формуючи "так званий "обмінний фонд".

У СБУ наголосили, що служба діє "виключно в рамках чинного законодавства, всі процесуальні дії із затриманими відбуваються відповідно до норм КПК, що підтверджується результатами інспектувань представників міжнародних інституцій із захисту прав людини".

"Водночас ще раз інформуємо, що СБУ зібрано документальні свідчення майже 500 українських громадян ‒ колишніх заручників в ОРДЛО про конкретні факти фізичних катувань і психологічних знущань під час перебування у заручниках. Закликаємо всі правозахисні організації надати допомогу колишнім заручникам російських терористичних угрупувань у підготовці відповідних звернень до ЄСПЛ", - додали у спецслужбі.

Нагадаємо, раніше голова СБУ Василь Грицак заявив, що Служба безпеки України не має жодних "секретних в’язниць".

Українські Національні Новини

Політика