sbu-zatrimala-propagandistku-v-stolichnomu-tsnapi-yaka-zaklikala-znischuvati-ukrayintsiv

СБУ затримала працівницю столичного ЦНАПу, яка агітувала «русскій мір»

 • 183376 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Служба безпеки України повідомила, що правоохоронці затримали працівницю одного зі столичних Центрів надання адміністративних послуг, яка після початку повномасштабного вторгнення створила у Facebook фейковий акаунт, де пропагувала «русскій мір», пише УНН.

Деталі

Працівниця одного зі столичних Центрів надання адміністративних послуг після повномасштабного вторнення росії в Україну, створила у Facebook фейковий акаунт під псевдонімом «Альона Донская».

Там жінка закликала українців до захоплення державної влади і агітувала підтримати окупаційні угруповання рф. До того ж пропагандистка виправдовувала злочини окупантів, зокрема обстріли українських міст і вбивства мирних жителів.

Усю інформацію жінка брала із пропагандиських ЗМІ країни-агресора та поширювала в соцмережі.

Цитата

«На інтернет-сторінці агітаторки правоохоронці зафіксували 25 епізодів, які за висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи створюють загрозу державній безпеці України», — йдеться у повідомленні.

Наразі затриманій повідомлено про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо

З початку повномасштабного вторгнення рф слідчі Служби безпеки України відкрили понад 1 600 кримінальних проваджень за статтею «Колабораційна діяльність». Матеріали з доказами зради та співпраці з ворогом з боку 420 осіб уже перебувають у судах, тож найближчим часом ці громадяни отримають заслужене покарання.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП