sbu-zatrimala-prorosiyskogo-politeksperta-yakogo-pidozryuyut-v-zradi

СБУ викрила проросійського "політексперта", якого підозрюють у держзраді

 • 18390 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. СБУ повідомила про підозру в зраді Юрію Дудкіну, який виступав в якості політичного експерта на телеканалах. У Дудкіна був проведений обшук, повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Деталі

За версією слідства, він причетний до підривної діяльності в інтересах російських спецслужб. Підозру оголошено за статтями про держзраду і порушення рівноправності громадян за ознаками раси, національності, релігії та іншими ознаками.

В СБУ стверджують, що за завданням кураторів Дудкін створив мережу, в яку входили кілька веб-ресурсів (групи в соцмережах і youtube-канали) і окремі блогери, які фінансувалися з Росії. На цих ресурсах підозрюваний поширював замовний контент, в тому числі від координаторів з російського Першого каналу і агентства News Front, вважає слідство.

Виступи Дудкіна в ефірах політичних ток-шоу на заборонених каналах, в СБУ назвали розпалюванням міжнаціональної ворожнечі. За твердженням спецслужби, Дудкін систематично отримував за це гроші від замовників.

В СБУ заявили про експертизи, які підтверджують ознаки підривної діяльності на шкоду держбезпеці в діях Дудкіна.

Доповнення

У Києві СБУ повідомила про підозру ексзаступнику міністра інформації терористичної організації “ДНР” у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також створенні терористичної організації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП