sbu-znyala-zaboronu-rosiyskiy-reper-basta-zmozhe-vyikhati-v-ukrayinu

СБУ зняла заборону: російський репер “Баста” зможе в'їхати в Україну

 • 28440 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. За поданням СБУ, російського репера “Басту” з 16 вересня виключили з переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу міністерства культури та інформаційної політики України.

“31 серпня 2020 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо зняття заборони в’їзду на територію України та виключення з Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, громадянина РФ Василя Вакуленка (відомого під псевдонімом “Баста”). Тобто за поданням СБУ відповідним наказом МКІП від 16 вересня Василя Вакуленка було виключено з переліку”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати "включати" чи "не включати" до списків МКІП не наділено. Міністерство здійснює оприлюднення переліку і оновлення.

Зазначається, що відповідно до статті 15 Закону України “Про кінематографію”, МКІП здійснює дії щодо внесення змін до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Повідомляється, що перелік осіб можна подивитися на офіційному сайті Міністерства культури та інформаційної політики України в рубриці “ООС” підрубриці “Інформація”.

Нагадаємо, у 2017 році концерти “Басти” скасували через заборону на в’їзд в Україну.

Українські Національні Новини

Суспільство