sche-odin-boyoviy-korabel-ssha-na-shlyakhu-do-odesi

Ще один бойовий корабель США на шляху до Одеси

 • 10492 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Есмінець ВМС США типу Arleigh Burke USS Carney 29 червня розпочав свій шлях у Чорне море, де він візьме участі в навчаннях Sea Breeze 2019. Про це йдеться в заяві на сайті Шостого флоту ВМС США, передає УНН.

Повідомляється, що USS Carney - п'ятий американський корабель, який відвідає Чорне море з початку 2019 року. Останнім кораблем, який відвідав Чорне морев квітні був USS Ross. Під час перебування в Чорному морі USS Ross брав участь в трьох навчаннях із взаємодії з ВМС Болгарії і береговою охороною Грузії.

"Прохід Carney в Чорне море і підтримка Sea Breeze підтверджують прихильність ВМС США цього життєво важливого регіону і нашим цінним партнерам", - сказала віце-адмірал Ліза М. Франчетті, командувач 6-м флотом США.

"У цій динамічній обстановці безпеки наші військово-морські сили по всій Європі залишаються стійкими і продовжують регулярно працювати з нашими союзниками і партнерами в Чорному морі, працюючи над тим, щоб забезпечити регіональну стабільність і процвітання", - додала вона.

Нагадаємо, в останній раз USS Carney відвідував одеський порт в серпні минулого року.

Українські Національні Новини

Суспільство