sche-odin-zakhopleniy-rf-moryak-nazvav-sebe-viyskovopolonenim

Ще один захоплений РФ моряк назвав себе військовополоненим

 • 9468 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Уже дев'ятий захоплений росіянами у районі Керченської протоки український моряк, який перебуває у російському СІЗО, назвав себе військовополоненим під протокол. Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Військовополоненого українського моряка Сергія Цибізова відвідав адвокат нашої команди захисту військовополонених українських моряків Сергій Новіков. Сергій Цибізов заявив слідчому, що вважає себе військовополоненим", - заявив Полозов.

З його слів, Цибізов став "дев'ятим моряком, хто заявив про себе як про військовополоненого під протокол".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати змогли зустрітись з 11 із 24 українських військовополонених

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон були взяті 24 особи - військові моряки та співробітники СБУ.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Згодом у Росії заявили, що у московське СІЗО "Лефортово" з окупованого Криму доставили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні "Матроської тиші". Україна згодом підтвердила інформацію про переправлення військових до Росії.

Українські Національні Новини

Політика