sche-odna-krayina-zafiksuvali-poshirennya-delta-shtamu-koronavirusu

Ще одна країна зафіксували поширення Delta-штаму коронавірусу

 • 15180 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Міністерство охорони здоров'я та соціального захисту в Албанії підтвердило наявність варіанту COVID-19 Delta у країні після деяких аналізів тестів, проведених у Німеччині. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

Деталі

За даними міністерства, наявність дельта-варіанту підтверджено у зразках, надісланих до Берлінського інституту віруситології Шарите, де проводився ретельний генетичний аналіз послідовностей геномів дельта-варіанту вірусу.

Наявність штаму "Дельта" збігається із зростанням кількості нових інфекцій, що спостерігаються за останні два тижні по всій країні.

Крім того, міністерство закликало всіх громадян робити щеплення в найближчому центрі вакцинації, медичному центрі, масовому центрі вакцинації або мобільних відділеннях вакцинації, створених по всій країні.

Кількість підтверджених випадків в країні сягає 132 875, уже 2 456 людей померли.

Доповнення

ВООЗ попереджає, що варіант “Дельта” буде домінувати у всьому світі за кілька місяців, а в світі буде пройдено 200 мільйонів випадків за тиждень. Зараз надзвичайно заразний штам виявлено на 124 територіях.

Українські Національні Новини

Новини Світу