sche-odne-tsunami-znischit-ves-vid-yavanskogo-nosoroga

Ще одне цунамі знищить весь вид яванського носорога

 • 40706 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Весь вид рідкісного яванського носорога може зникнути через цунамі, попереджають природоохоронці. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC

Зазначається, що у світі залишилось всього 67 осіб цього виду. Всі вони живуть у національному заповіднику Уджунг Кулон на індонезійському острові Ява, що поруч з вулканом Анак-Каракату, активність якого й спричинила руйнівне цунамі в Індонезії. В інших регіонах Південно-східної Азії яванські носороги зникли через браконьєрство та знищення звичного для них природного середовища.

Яванським носорогам пощастило - останнього разу цунамі їх не зачепило. Проте наступне цунамі може повністю знищити вид, єдині представники якого живуть в заповіднику.

"Оскільки ніде в світі в неволі немає яванських носорогів, якщо ми втратимо цю популяцію, ми, по суті, втратимемо весь вид", - розповіла співробітниця Всесвітнього фонду дикої природи Нікола Лоует.

Повідомляється, що вулканічна активність лише зростатиме, тому носорогів необхідно розмістити у більш безпечних регіонах. Досьогодні не вдалось знайти безпечне місце, в яке можна було б переселити вид, що знаходиться на межі зникнення.

Раніше УНН повідомляли, що в ООН відзначили передсмертну фотографію останнього в світі самця білого носорога, як найбільш пам'ятний знімок 2018 року. 

Нагадаємо, що в ніч з 22 на 23 грудня на індонезійському узбережжі Зондської протоки в результаті виверження вулкана сталося цунамі. Серйозних руйнувань зазнали туристичні зони Аньєр і Танжунг Лесунг поблизу вулкану Анак-Кракатау.

Кількість загиблих в результаті стихійного лиха склала 429 чоловік.

Українські Національні Новини

Новини Світу