sche-trom-uchasnikam-samooboroni-krimu-povidomili-pro-pidozru

Ще трьом учасникам "самооборони Криму" повідомили про підозру

 • 11990 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Трьом "Самооборонівцям", які захоплювали адміністративні будівлі у тимчасово окупованому Сімферополі та несли службу на незаконно створеному блок-пості, повідомлено про підозри. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури АР Крим та місті Севастополі.

"Прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополя, повідомила про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування "Самооборона Криму" за ч. 2 ст. 260 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років", - йдеться в повідомленні.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що один із підозрюваних, починаючи з лютого 2014 року був учасником незаконного збройного формування "Самооборона Криму". Під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року, разом з іншими "самооборонівцями" брав участь у затриманні проукраїнських активістів, а також захопленні будівлі Верховної Ради АР Крим, здійснював блокування та захоплення адміністративних будівель у м. Сімферополі. Пізніше нагороджений представниками окупаційної адміністрації медалями "За возвращение Крыма" та "За защиту Крыма".

"Ще двоє підозрюваних, громадян України, протягом лютого-березня 2014 року здійснювали «контрольно-пропускний режим» на незаконно створеному блок-пості при в’їзді до м. Джанкой АР Крим. Погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї, підозрювані здійснювали перевірки документів осіб та обшукували транспортні засоби, а також брали участь у затриманні українських громадян на території півострова", - зазначається в повідомленні.

Наголошується, що на даний час, "самооборонівців" оголошено в розшук.

Нагадаємо, у поточному році, під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та міста Севастополя, повідомлено підозру 40 учасникам НЗФ “Самооборона Криму”, загалом про підозру повідомлено вже 237 особам.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП