scho-chekaye-ukrayintsiv-u-berezni-podorozhchannya-elektroenergiyi-produktiv-i-turbulentnist-grivni

Що чекає українців у березні: подорожчання електроенергії, продуктів і турбулентність гривні

 • 48344 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Перший місяць весни принесе у життя українців певні зміни. Серед них - останній етап планового підвищення тарифів на електроенергію, подорожчання деяких продуктів на фоні початку Великого посту, як і місяць турбулентності для гривні, передає УНН.

Українці платитимуть за світло більше...

НКРЕКП ще у лютому 2015 року підвищила тарифи на електроенергію для населення. Вирішила робити це у декілька етапів. На 1 березня цього року припадає останній з них. Відтепер українці платитимуть за світло 90 коп. за кВт/год. Діяти такий тариф буде лише за перших 100 використаних кіловат. Решта коштуватиме 168 коп. за кВт/год. За два роки ціни на електроенергію зросли у 3,5 рази.

...промисловість - менше

Електроенергія для промисловості подешевшає. Це також схвалила НКРЕКП. Порівняно з лютим 2017 року в березні тариф першого класу напруги (35 кВ і вище) в середньому знизиться на 1,1%. Для споживачів другого класу напруги (менше 35 кВ) зниження буде в середньому на 1,4%. Тарифи для "Київенерго" з 1 березня знизяться на 1% і 3,2% відповідно.

Газ для промисловосі також подешевшає

"Нафтогаз" з березня вирішив знизити ціну на газ для промисловості на 7%. Тепер вона коливатиметься у межах від 8,553 до 9,439 тис. грн (з ПДВ) за 1 тис. куб. м.

У березні киянам можуть відключити опалення

Опалювальний сезон у столиці можуть завершити у середині березня. Зроблять це, якщо зберігатиметься висока температура повітря. Розповів про це керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Віялові відключення: бути чи не бути

Уряд у лютому запровадив надзвичайні заходи в енергетиці. Сталося це на фоні блокади поставок вугілля з окупованого Донбасу. В Укренерго кажуть, що антрациту для стабільної роботи енергосистеми вистачить до 20 березня. До того часу відключати світло не збираються.

Якщо українці таки не оминуть віялових відключень, діятимуть вони короткочасно - в пікові години з 19:00 по 22:00. Так вважає експерт Сергій Дяченко.

Курс гривні: місяць валютної турбулентності

На курс гривні у березні може впливати ситуація на Донбасі, як і відносини з МВФ. Якщо рішення про транш ухвалять, це стане дещо стабілізуючим чинником. Утім, загалом березень буде для гривні місяцем турбулентності. І українська валюта може дещо ослабнути. Такої думки експерт Ярослав Жаліло.

Ціни деяких продуктів зростуть через піст

Початок Великого посту спровокує підвищення цін на низку продуктів. На 50% подорожчають печериці. Незначне зростання в ціні очікується для огірків, помідорів та зеленої цибулі. Ціна на рибу збільшиться на 10-20%. Так вважає експерт Олексій Дорошенко.

Українці і плани на початок весни

Оновлення гардеробу, творчі задуми в роботі, спільні прогулянки з друзями у планах українців на початок весни. Люди готуються до більшої кількості сонячних днів.

Перший день весни буде теплим та без опадів

Синоптики обіцяють, що початок березня таки подарує тепло. Температура сягне восьми градусів з позначкою "плюс". Опадів у перший день весни не очікується.

Українські Національні Новини

Суспільство