scho-rozminyuvatisya-na-dribnitsi-nekhay-krayinu-pereymenuyut-v-rf-sotsmerezhi-vibukhnuli-pislya-zaboroni-nazivati-vino-z-shampani-shampanskim

"Що розмінюватися на дрібниці, нехай країну перейменують": в РФ соцмережі "вибухнули" після заборони називати вино з Шампані шампанським

 • 42983 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Російська громадськість "вибухнула" критикою після того, як президент Росії Володимир Путін 2 липня підписав поправки до закону, згідно з яким "шампанським" можна називати лише ту алкогольну продукцію, яку виробляють в Росії, передає УНН.

Деталі

Одна з топ-співробітниць імпортера вин на російський ринок Vinicom Ольга Смирнова на своїй сторінці в Facebook заявила, що російська влада вже "погубила ресторани", і вирішила перейти на виноторгові компанії.

А представник "Приазовського винного дому" Сергій Смолін задумався над тим, "щоб поміняти країну". "Це НЕ фейк, і це вже не законопроект, закон прийнятий. Можна я, нарешті, країну поміняю, а? У нас же все закони такі, як в сфері вина. А про законотворця без мату говорити не виходить", - написав він у своєму профілі.

Як зазначає російський політолог Аббас Галлямов, в новій забороні - нічого, крім бажання зробити заяву. "Все-таки схоже, що в законі про шампанське немає ніякої іншої логіки, крім бажання заявити: "Не зв'язуйтеся з нами, ми психи, у нас і довідка є". Навряд чи це така усвідомлена стратегія, швидше за все це просто несвідомий порив. Набридло прикидатися розумними і чесними, ось вони махнули рукою і кажуть: "Так, ось такі ми придурки!" - написав Галлямов.

Відомий російський підприємець Анастасія Татулова на своїй Facebook сторінці в саркастичній формі запропонувала "не зупинятися на перейменуванні шампанського і перейменувати країну". "Я ось думаю: що розмінюватися на дрібниці, треба їм рекомендувати, нехай країну перейменують", - написала Татулова.
Президент Harvard Club of Russia Сергій Архипов опублікував фрагмент відео з фільму "Діамантова рука" з фразою про шампанське. І підписав його: "тепер у кожного виду своє шампанське".

Російський сценарист Артем Голіков, коментуючи впровадження Путіна, тонко натякнув, що "у нас одна хороша заборона - обиратися президенту на третій термін, дуже шкода, що ми нею знехтували".

В Україні на таке російське "нововведення" відреагував навіть міністр культури Олександр Ткаченко. "Цікаво, куди думка закине Кремль далі?.. З машинами ситуація трохи краще, але чи варто боятися Мерседесу чи Тойоті? Чому б москвич чи жигулі не перейменувати? Одночасно росіяни заборонили до ввозу на свою територію український цукор, морозиво, майонез… і корм для тварин. У Кремлі створюють нову залізну завісу..." - зазначив він у Telegram.

Додамо

Як повідомляли російські ЗМІ, після підписання Путіним поправок в закон про шампанське, компанія Moet Hennessy, яка поставляє вина Moet & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot, через свого російського дистриб'ютора "Моет Хеннессі Дистрибьюшн Рус" відправила партнерам лист, в якому повідомила, що призупиняє поставки шампанського в Росію.

Компанія відмовилася від поставок, тому що нові правила вимагають від неї змінити категорію і маркування продукції на "ігристе вино". Виробники шампанського "не підтвердили готовність змінити категорію шампанських вин для російського ринку".

Нагадаємо

3 липня уряд РФ своєю постановою розширив список товарів, які заборонено ввозити в Росію з України. Так, в список заборонених до ввезення з України продуктів, зокрема, увійшли цукор, макаронні вироби, мінеральна і газована вода, майонез, кетчуп, морозиво, мюслі, попкорн, какао-паста, готові або консервовані ракоподібні, корми для тварин та ін.

Українські Національні Новини

УНН Lite