schob-ne-vtratiti-vibortsiv-pered-viborami-meri-prodovzhuyut-vlashtovuvati-masovi-zakhodi-ekspert

Щоб не втратити виборців перед виборами, мери продовжують влаштовувати масові заходи - експерт

 • 10308 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Незважаючи на те, що під час переговорів з Міністерством охорони здоров'я мери міст взяли на себе зобов'язання посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень, деякі представники місцевої влади організували кілька великих концертів у своїх містах, під час яких були порушені всі рекомендації МОЗ. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив політичний експерт Микола Спиридонов, повідомляє УНН.

"Складно мовчки спостерігати за тим, як в окремих українських містах ігнорують карантинні норми. Останні тижні в Україні фіксують антирекорди захворюваності на COVID-19, а в Запоріжжі і Дніпрі влаштовують свята на багатотисячну аудиторію! І це після нічних вечірок в Одесі та Києві (всі ми пам'ятаємо баржу на річці). На відео з гуляннями помітно, що люди не дотримуються соціальної дистанції, танцюють і веселяться без масок. А що місцева влада? Вони, власне, і організовують ці гуляння. Адже попереду вибори, потрібно свою впізнаваність терміново підвищувати...", - написав експерт.

Він також нагадав, що на минулому тижні глава МОЗ Максим Степанов зустрічався з мерами міст і обговорював, що можна зробити на місцях для контролю карантину.

"Уряд і Міністерство охорони здоров'я пішли на поступки для того, щоб не допустити повної зупинки життя в містах, залишили можливість працювати школам і громадському транспорту. А в обмін більшість чиновників, в свою чергу, погодилися контролювати ці полегшені обмеження. Але не минуло й тижня, як в Запоріжжі організовують Khortytsia Freedom-2020 року, на кілька десятків тисяч містян", - зазначив Спиридонов.

На його думку, подібне халатне ставлення до карантинних заходів пояснюється лише майбутніми місцевими виборами.

"Пояснити такий "контроль за карантином" можна тільки майбутніми виборами. Цікаво, мер (Запоріжжя -ред.) Буряк і місцевий голова ОДА Боговін будуть також активно лікувати нових інфікованих, яких після таких заходів напевно додалося, як проводять зараз свою виборчу кампанію? Сумніваюся, чомусь", - підсумував експерт.

Українські Національні Новини

Політика