schodnya-okupanti-vtrachayut-batalyon-ubitimi-v-rayony-bakhmuta-cherevatiy

Щодня окупанти втрачають батальйон убитими в районі Бахмута - Череватий

 • 974236 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Протягом останніх двох місяців російські окупанти, намагаючись прорвати оборону ЗСУ, втратили особовий склад співмірний з двома Чеченськими війнами. Щодня ворог втрачає убитими 600-700 осіб, повідомив речник Сил оборони на Східному напрямку полковник Сергій Череватий під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Лише за минулу добу, 25 січня, за даними Генштабу, ворог втратив убитими 600-700 осіб, тобто майже батальйон. Це не враховуючи поранених. За два місяці спроб прорвати нашу оборону втрати противника співмірні з двома Чеченськими війнами", - сказав він.

Деталі

Череватий повідомив, що ворог намагається здійснити прорив на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямку. Зокрема, на бахмутській ділянці фронту відбулося 199 обстрілів, 35 бойових зіткнень, проте українські сили оборони не дали окупантам досягнути успіху.

Він також зазначив, що російські війська намагалися вести активні дії, провели 28 штурмів за добу та здійснили 264 обстріли в напрямку Мар’їнки, Вугледара, Павлівки. Унаслідок атак вони втратили 141 особу вбитими, ще 165 пораненими.

Полковник наголосив, що військово-політичне керівництво країни-агресора поставило собі за мету окупацію Луганської та Донецької областей і показати це як проміжні цілі так званої "СВО". Тому, щоб просуватися далі, у тому числі на Слов’янськ, Краматорськ, Покровськ, окупантам важливо прорвати українську оборону в районі Бахмута, Вугледара.

"Ворог дуже вдало вів інформаційні операції з метою вкинути сум’яття і зневіру в наше суспільство і підняти настрій в російському суспільстві", – сказав Череватий, підкресливши, що війська рф уже два місяці не можуть прорвати українську оборону.

Нагадаємо

Російське військове командування перекидає на Бахмут десятки тисяч мобілізованих військових для зміцнення позицій. За оцінкою США, ці війська погано екіпіровані і не підготовлені для бойових дій.

Українські Національні Новини

Політика