schodo-knopkodavstva-za-shkarleta-vidkrito-provadzhennya-vedetsya-rozsliduvannya-venediktova

Щодо “кнопкодавства” за Шкарлета відкрито провадження, ведеться розслідування - Венедіктова

 • 15054 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Правоохоронці розслідують повідомлення про факти “кнопкодавства” нардепів під час голосування за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти. Про це заявила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова під час виступу зі звітом у парламенті, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Дійсно, є декілька заяв про повідомлення цього факту, дійсно кримінальне провадження внесене в Єдиний реєстр досудових розслідувань, дійсно проводиться досудове розслідування. Коли ми вийдемо на певні результати, ви це побачите”, - сказала Генпрокурор, відповідаючи на запитання щодо повідомлення про “кнопкодавство” під час голосування щодо призначення Шкарлета.

Деталі

Венедіктова зауважила також, що досудове розслідування в Україні здійснюється “не швидко”.

Контекст

17 грудня 2020 року ВР призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

Раніше очільник фракції “Голос” Ярослав Железняк заявив, що у Верховній Раді зникло відео, на якому зафіксований факт неперсонального голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

У “Голосі” заявили про фальсифікацію голосування за міністра освіти Шкарлета. У звʼязку з цим він вимагає звіту в парламенті голови управління держохорони Сергія Рудя. В УДО при цьому стверджують, що володільцем та розпорядником згаданої нардепом інформації є Апарат Верховної Ради України.

Також в УДО відреагували на повідомлення у ЗМІ щодо "зникнення відео з сесійної зали Верховної Ради України" під час голосування та нібито підтвердження зазначеного факту представниками УДО, зауваживши, що "відповідні заяви не відповідають дійсності та містять неправдиві й маніпулятивні відомості".

Українські Національні Новини

Політика