schonaymenshe-11-osib-zaginulo-cherez-uragan-agata-sche-20-vvazhayut-zniklimi-bezvisti

Щонайменше 11 осіб загинуло через ураган "Агата", ще 20 вважають зниклими безвісти

 • 95001 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Щонайменше 11 осіб загинуло, ще 20 вважають зниклими безвісти після шторму "Агата", який обрушився на південь Мексики. Про це інформує УНН з посиланням на USA Today.

Деталі

Місцевий губернатор Алехандо Мурат повідомив, що річки вийшли з берегів і віднесли людей в будинках, інші жертви були засипані брудом і камінням. Він зазначив, що загибелі були зосереджені в кількох невеликих містах у горах, недалеко від узбережжя.

"Були дві причини смерті: річки, що вийшли з берегів, і найсерйозніша частина - зсуви", - сказав Мурат.

За словами губернатора, також надходять повідомлення про трьох дітей, зниклих безвісти поблизу курорту Санта-Марія-Уатулько.

Доповнення

Синоптики очікують, що залишки шторму призведуть до сильних дощів у Південній Флориді протягом наступних кількох днів. Також за словами речника Національного центру США з ураганів Денніса Фелтгена, протягом кількох днів поблизу півострова Юкатан і північно-західного Карибського моря розвинеться "велика і складна область низького тиску". Синоптики прогнозують небезпечні для життя раптові повені та зсуви з того місця, що залишилося від "Агати". 

Раніше

Ураган "Агата" увійшов в історію як найсильніший із будь-коли зареєстрованих ураганів, який обрушився на берег у травні під час "сезону ураганів" у східній частині Тихого океану, зриваючи дахи та розмиваючи дороги, перш ніж у вівторок стихнути на півдні Мексики.

Українські Національні Новини

Новини Світу