schonaymenshe-20-lyudey-utekli-z-vyaznitsi-dlya-idil-pislya-zemletrusu-v-siriyi

Щонайменше 20 людей утекли з в'язниці для "ІДІЛ" після землетрусу в Сирії

 • 792402 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Після землетрусу на північному заході Сирії збунтувалися ув’язнені. Щонайменше 20 осіб втекли з в'язниці, у якій утримувалися переважно члени угруповання "Ісламська держава". Про це повідомляє УНН з посиланням на France 24.

Цитата

"Після землетрусу постраждала в'язниця у Раджо, а ув'язнені почали бунт і взяли під свій контроль частину в'язниці. Близько 20 полонених втекли. Вважається, що вони є бойовиками "Ісламської держави", - повідомив один з працівників в'язниці.

Деталі

За словами джерела видання, у в'язниці військової поліції в місті Раджо поблизу турецького кордону утримується близько 2000 ув'язнених, близько 1300 з яких підозрюються в причетності до "Ісламської держави". Там також утримують бійців очолюваних курдами сил.

Співрозмовник додав, що землетрус магнітудою 7,8 бала, який супроводжувався десятками підземних поштовхів у регіоні, завдав шкоди в’язниці: тріснули стіни та двері. Сирійська обсерваторія з дотримання прав людини, що базується в Британії, заявила, що не може перевірити, чи втекли полонені, але підтвердила, що був заколот.

Повідомляється, що інцидент у Раджо стався після атаки "Ісламської держави" у грудні 2022 року на охоронний комплекс у колишній де-факто сирійській столиці Рака, яка мала на меті звільнити джихадистів із тамтешньої в’язниці. Шість членів очолюваних курдами сил безпеки, які контролюють територію, були вбиті в результаті зірваного штурму.

Нагадаємо

Учора, 6 лютого, на півдні Туреччини та на півночі Сирії стався потужний землетрус, який забрав життя тисячі людей та спровокував серйозні руйнування. Після цього землетруси повторювалися. Були також афтершоки.

За підрахунками ЗМІ, понад 4300 людей загинули внаслідок сильного землетрусу в Туреччині та Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу