schonaymenshe-6-lyudey-zaginuli-vnaslidok-perevorotu-chovna-z-migrantami-u-gretsiyi

Щонайменше 6 людей загинули внаслідок перевороту човна з мігрантами у Греції

 • 18174 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. Берегова охорона Греції врятувала в п'ятницю 57 мігрантів у морі біля острова Парос. Одна під час катастрофи корабля було виявлено тіла двох загиблих і йдуть пошуки ще приблизно 21 людини, які знаходилися в затонулому судні. Про це повідомило у п'ятницю Афінське Македонське агентство новин (AMNA), передає УНН.

Деталі

За даними видання, пошуково-рятувальна операція Берегової охорони почалася після дзвінка на номер екстреної допомоги мігрантів, які повідомили, що їхній вітрильник перекинувся і затонув біля Пароса. У ньому було приблизно 80 мігрантів. Усі вони опинилися у воді. У пошуках, які координує Об'єднаний пошуково-рятувальний координаційний центр Берегової охорони та Портових служб, задіяно п'ять катерів Берегової охорони, дев'ять суден, що знаходяться в даній зоні, вертоліт ВМС, літак "C-130" ВПС та водолази.

Додамо

Це вже третій випадок за добу, коли грецькій владі доводиться займатися великими групами нелегальних мігрантів. У п'ятницю вранці Берегова охорона Греції зняла зі скелястого острівця Прасонісі на північ від грецького острова Андикитиру в Іонічному морі 90 нелегальних мігрантів, які там опинилися після краху вітрильника у четвер. Після тривалих пошуків у воді в цьому місці було знайдено тіла 11 загиблих.

На півострові Пелопоннес у Греції поліція затримала у п'ятницю 92 нелегальних мігрантів та трьох перевізників. Біля східного узбережжя півострова Мані було виявлено катер, на борту якого знаходилися 92 іноземці (усі чоловіки), у тому числі 54 неповнолітні. Ніхто з них не мав проїзних документів.

Українські Національні Новини

Новини Світу