schonaymenshe-91-lyudina-zaginula-vid-poveni-v-braziliyi-desyatki-znikli-bezvisti

Щонайменше 91 людина загинула від повені в Бразилії, десятки зникли безвісти

 • 140440 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Влада штату Пернамбуку на північному сході Бразилії заявила в понеділок, що в результаті повені минулими вихідними був підтверджений 91 випадок смерті, більше двох десятків людей досі вважаються зниклими безвісти. Про це інформує агенство Associated Press, передає УНН.

Деталі

Згідно з офіційною заявою, сотні рятувальників штату розшукували 26 людей, які зникли безвісти.

Президент Бразилії Жаїр Болсонару в понеділок пролетів над постраждалим районом столиці Пернамбуку, Ресіфі та сусіднього Жабоатау-дус-Гуарарапес. Пізніше у розмові з журналістами він сказав, що посадка вертоліту виявилася неможлива через намоклий ґрунт.

Він також зазначив, що країна нещодавно пережила аналогічні стихійні лиха у горах над Ріо-де-Жанейро, на півдні штату Баія та у штаті Мінас-Жерайс.

Уряд має намір надати кошти муніципалітетам, які оголосили надзвичайний стан, заявив на пресконференції міністр регіонального розвитку Даніель Феррейра. Він також виділив нову кредитну лінію, доступну для міст, які постраждали від таких стихійних лих.

Експерти кажуть, що зміна клімату сприяє інтенсивнішим дощам, а Міжурядова група експертів зі зміни клімату класифікувала столичний регіон Ресіфі як одне з найуразливіших міст світу. Низинний міський район розташований у дельті трьох річок, має заплави та мережу з десятків каналів та є домом для близько 4 мільйонів людей.

У березні Ресіфі став першим латиноамериканським містом, яке підписалося на участь у програмі зі створення страховки від кліматичних лих, створеної мережею місцевих та регіональних органів влади та фінансованої німецьким банком розвитку KfW.

Управління цивільної оборони штату заявило у своїй заяві, що в результаті повені 5000 людей були змушені залишити свої будинки, що посилило тривогу з приводу все ще високого ризику зсувів ґрунту. Дощ продовжується і досі, хоч і з меншою інтенсивністю.

Українські Національні Новини

Новини Світу