schonaymenshe-chetvero-lyudey-zaginuli-pid-chas-korabelnoyi-avariyi-migrantiv-bilya-beregiv-gretsiyi

Щонайменше четверо людей загинули під час корабельної аварії мігрантів біля берегів Греції

 • 17716 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Щонайменше четверо мігрантів загинули після того, як їхній човен зазнав аварії на північ від острова Антикітера в четвер, повідомила грецька берегова охорона, додавши, що рятувальні бригади розпочали операцію з порятунку близько 90 інших людей, інформує УНН.

Деталі

Берегова охорона повідомила, що чотири тіла були знайдені в воді навколо скелястого острівця поблизу острова Антикітера, приблизно за 235 кілометрів на південь від Афін, після того, як судно вдарилося об скелі.

Аварія корабля в четвер стала другою в Егейському морі цього тижня, а рятувальні бригади все ще шукають другий день поспіль десятків шукачів притулку після того, як їхній човен затонув біля острова Фолегандрос.

Антикітера і Фолегандрос не перебувають на типовому маршруті для мігрантів, і чиновники стверджують, що човни, які вирушили з Туреччини, імовірно, були націлені на Італію.

Агентство ООН у справах біженців УВКБ ООН назвало корабельну аварію біля Фолегандрос "найгіршою" в Егейському морі цього року.

Додамо

Греція є одним із головних шляхів до Європейського Союзу для біженців і мігрантів, які рятуються від війни та бідності на Близькому Сході, в Африці та Азії, але більшість переправляється на гумових човнах до островів поблизу турецького узбережжя.

Греція, яка була на передовій європейської кризи біженців, коли вона почалася в 2015 році, з тих пір змінила свою позицію і посилила наземне і морське патрулювання, щоб не дати людям дістатися до її берегів.

За оцінками УВКБ ООН, понад 2 500 людей загинули або зникли безвісти в морі під час спроби дістатися до Європи цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    “Дія” тестує дві нові функції: PhotoID і опитування

     • 14391 переглядiв